Thema: Spelen met taal – 19 juni 2017

31-05-2012, Amersfoort, schrijver Gaston Dorren schreef boek over Taaltoerisme. Een vankantiereis door de talen van verschillende landen. foto op 't Havik. foto Bram Petraeus

Gaston Dorren is taaljournalist en schrijver van taalboeken (Taaltoerisme; Vakantie in eigen taal). Hij schrijft voor het maandblad Onze Taal en voor de Taalkalender.

 

 

 

 

 

henk-hardemanHenk Hardeman, kinderboekenschrijver, was de winnaar van de schrijfwedstrijd Wie schrijft een nieuw Bommelverhaal van de Toonder Compagnie. Zijn boek ‘Het Lastpak‘ werd door de Bezige Bij uitgegeven in 2016. Hierin draait alles om een geheimzinnig pak dat ont-last. Natuurlijk ondervindt Heer Bommel dit aan den lijve.

 

 

 

 

foto Jolanda Oudijk

Jolanda Oudijk schrijft o.a. gedichten, korte verhalen, sprookjes en Engelse songteksten. Ze heeft meegeschreven aan het kinderboek ‘Het Geheim van de Haspelnap’. Ook geeft zij creatieve schrijfoefeningen bij Schrijfcafe Amersfoort. Ze deed in 2016 mee met de muurgedichtenwedstrijd in Amersfoort en voor de locatie de Koppelpoort/ ’t Spui won zij met haar gedicht. Haar eerste dichtbundel verschijnt in september.

 

 

 

foto Marleen BekkerMarleen Bekker is cabaretier, congrescabaretier en podiumcoach. Ze zingt haar eigen geschreven kleinkunstliedjes en begeleidt zichzelf op accordeon. Nu eens tijdens haar cabaretvoorstelling ‘Het is er al’, dan weer op een congres of event om de boel in beweging te krijgen. Haar liedjes zijn raak.

 

Bewaren

Bewaren